logo

АЈДЕ
ДА УЧИМЕ
PYTHON

ЗОШТО PYTHON

cashiers

Лесен за учење


Python е познат по својата јасна и читлива синтакса, што го прави лесен за учење, особено за почетници во програмирањето.

scientists

Широко применлив


Ќе стекнете вештини кои можете да ги примените во различни професии и индустрии (анализа на податоци, машинско учење, изработка на игри и други).

delivery guys

Креативно размислување


Python овозможува креативно изразување и решавање на проблеми.

farmers

Многууу ресурси за учење


Python има богата заедница на програмери кои го поддржуваат и нудат разни ресурси за учење. Постојат многу бесплатни онлајн туторијали, видеа, вежби и книги достапни за учење на Python.

Тек на наставата

Како најбрзо да научите?

Видеата се за почетници што немаат никакво предзнаење и пред се наменети се за деца. Наш предлог е откако ќе погледнете едно од предавањата да ја решите и домашната за тоа предавање. На тој начин побрзо ќе научите :)

За повеќе tips and tricks заследете не на инстаграм: @pythonmk

Start Below
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail
yt thumbnail